Снимка Булфото, видео: Нова Тв, Vbox7.comЕдин от силните хора в БСП

...
Снимка Булфото, видео: Нова Тв, Vbox7.comЕдин от силните хора в БСП
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП: Решението за датата на изборите би следвало да се вземе след консултации

Снимка Булфото, видео: Нова Тв, Vbox7.com

Един от мощните хора в Българска социалистическа партия взе отношение по тематиката за изборите. Калоян Паргов предложи по какъв начин би трябвало да бъде определена дата за вота, който на този стадий е насрочен от президента за 28 март.

Решението за датата на изборите би следвало да се вземе след съвещания с всички парламентарни и вероятно извънпарламентарни сили. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” членът на Националния съвет на БСП Калоян Паргов, написа nova.bg.

Според него от гледната точка на опозицията по-скорошна дата би поставила завършек на настоящето ръководство. Водещи при взимането на решение трябвало обаче да бъдат животът и здравето на хората, които ще вземат участие в гласуването.

„ Българска социалистическа партия към този момент излезе с позиция, в която декларира, че президентът по Конституция има това право. Датата е важно да е съобразена с епидемиологичната конюнктура. Всички, които ще се състезават за доверието на гласоподавателите, и виновните институции ще би трябвало да провеждат процеса по метод, който да не заплашва здравето ”, добави той. 

Паргов разяснява и противоепидемичните ограничения в страната.

„ Черната статистика е много притеснителна и стряскаща за всички. Считам, че има пропиляно време. Можеше лятото да се употребява пълноценно за подготовка на разнообразни сюжети и реакция на втората вълна ”, счита той.

Според него всякакво разхлабване на ограниченията, изключително с яслите и детските градини би било недомислена стъпка.

„ Един от причинителите на заразяване при възрастните хора са техните внуци, които взимат или водят на градина. Близки до нас съпартийци са в болница и повода е тъкмо тази ”, показа Паргов.

Той уточни, че като съпротива в Столичния общински съвет Българска социалистическа партия е вносител на към 20 ограничения - 15, от които залегнали в общия проект на Столична община.

„ Ако всичко беше планувано по-рано, частичният локдаун можеше да се вкара в точния момент, с цел да не се стига до тази черна статистика. Това би трябвало да бъде уравновесено с икономическите последици ”, заключи той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР